SCT ostao bez posla u Sarajevu

Izvor: B92, 19.Jan.2011, 09:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SCT ostao bez posla u Sarajevu

Ljubljana -- Slovenačkom građevinskom preduzeću SCT je zbog bankrota i višemesečnog prekida radova otkazan posao gradnje obilaznice u Sarajevu.

Slovenački list Finance prenosi i da je Direkcija za puteve BiH odustala od ugovora sa SCT o gradnji prvog odseka obilaznice u Sarajevu, sa namerom da potraži novog izvođača.

Pored toga se u BiH pojavio i veliki broj podizvođača u ovom poslu, koje će naručilac posla sam neposredno isplatiti.

"Pored >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 7,6 miliona evra garancije, imamo još 1,6 miliona evra koje nismo platili za već izvedene radove. Dakle, još uvek imamo novac u rukama, a SCT ćemo verovatno zaračunati ugovorne kazne", rekao je ovim povodom ministar za saobraćaj BiH Nail Šećkanović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.