SBB:Odlaganje prenosa brojeva znak neslobodnog tržišta

Izvor: NaDlanu.com, 11.Dec.2012, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SBB:Odlaganje prenosa brojeva znak neslobodnog tržišta

Telekomunikaciona kompanija SBB saopštila je u petak da je odlaganje prenosa brojeva u fiksnoj telefoniji još jedan pokazatelj da tržište u Srbije nije slobodno.

Kako se navodi u saopštenju, prenos brojeva u fiksnoj telefoniji, koji je trebalo da počne 1. decembra 2012, odložen je zbog nespremnosti Telekoma Srbije.Kako se precizira, iz Telekoma Srbije su Republičkoj agenciji za elektronske komunikacije (Ratel) dostavili dopis u kojem kažu "da nisu u mogućnosti da odrede >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << tačan datum kada će biti spremni za uvođenje prenosivosti broja u fiksnoj telefoniji"."Reakcija Ratela na nemogućnost Telekom Srbije da ispuni zakonsku obavezu jeste odlaganje prenosa broja u fiksnoj telefoniji. U toj situaciji gube samo korisnici kojima nije omogućeno da koriste usluge koje plaćaju onako kako ih koriste pretplatnici u svim drugim zemljama", rekla je generalna direktorka SBB Dragica Pilipović Čefi.Monopol Telekoma Srbije na tržištu fiksne telefonije zakonski je prestao u junu 2005, ali prava demonopolizacija nije vidjena ni sedam godina kasnije, ocenili su u SBB-u.BEOGRAD, 11. decembra 2012. (Beta)

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.