Izvor: B92, 14.Mar.2009, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAS ukida 9.000 radnih mesta

Stokholm -- Aviogrupacija SAS će ukinuti oko devet hiljada radnih mesta, smanjiti broj linija i prodati pojedina odeljenja kako bi se fokusirala na region severne Evrope.

Nordijska kompanija namerava da povuče 14 aviona iz upotrebe i da smanji kapacitete do 20 procenata, u okviru procesa reorganizacije. SAS je u februaru prevezao 1,8 miliona putnika, 20 odsto manje nego u januaru.

Kompanija je prošle godine zabeležila gubitak od 6,2 milijarde kruna i odlučila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je da prodaje akcije po 88 odsto manjoj ceni od tržišne, nakon što je zabeležen najveći gubitak u poslednjih 16 godina. SAS će prodavati akcije dok ne obezbedi oko 700 miliona dolara.

Vlade Švedske, Danske i Norveške izrazila su podršku merama SAS-a, čija je uprava ranije odustala od isplate dividendi za ovu godinu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.