ŠANSA ZA RAZVOJ: Srpski privrednici su na međunarodnom samitu investicija u INDIJI

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jan.2017, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠANSA ZA RAZVOJ: Srpski privrednici su na međunarodnom samitu investicija u INDIJI

Gudžarat je vodeća indijska savezna država i po korišćenju izvora čiste i obnovljive energije

Predstavnici srpskih kompanija iz IT i naučno-prosvetnog sektora, kao i iz namenske industrije, učestvovaće od 10. do 13. januara na samitu investicija "Vibrant Gudžarat Global Samit", u indijskom gradu Gandinagaru.

Oni borave u Indiji u okviru posete državno-privredne delegacije Srbije, koju predvodi premijer Aleksandar Vučić.

"Vibrant Gujarat Global >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Summit" u Gandinagaru, glavnom gradu indijske savezne države Gudžarat, predstavlja jedan od najznačajnijih međunarodnih poslovnih skupova u Indiji, saopštila je Privredna komora Srbije.

Glavna tema je održivi ekonomski i socijalni razvoj, a u fokusu su i aeronautika, odbrana, poljoprivreda i prehrambena industrija, biotehnologija, hemijska, petrohemijska i farmaceutska industrija, inovacije, istraživanje i razvoj, IT, obnovljiva energija i održivi razvoj, saobraćaj, tekstilna industrija, MSP i preduzetništvo, turizam i druge oblasti.

MCC,Vadodara has created a demonstrative replica of their Career Centre in Vibrant Gujarat Global Summit 2017.#NCSIndia @mccvadodara pic.twitter.com/CkM54HJqbs

— NCS India (@India_NCS) January 9, 2017

Gudžarat, ocenjen kao jedna od najpovoljnijih destinacija za strane investicije, zauzima lidersku poziciju u 15 proizvodnih sektora i na prvom je mestu među indijskim saveznim državama po kvalifikovanosti radne snage, razvijenosti infrastrukture i uslovima za poslovanje.

Najzastupljenije su investicije u sektoru informacionih tehnologija, automobilske industrije, odbrane, aeronautike, hemijske industrije i farmacije.

.

In pics: Mahatma Mandir in Gandhinagar gears up to host the Vibrant Gujarat Global Summit 2017 pic.twitter.com/v7663ZCvHJ

— DeshGujarat (@DeshGujarat) January 8, 2017

Paralelno sa samitom, održava se i sajam "Global Trade Show", koji će, kako je planirano, posetiti privrednici iz Srbije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

PKS: Privrednici iz Srbije u Indiji, koje su teme?

Izvor: B92, 09.Jan.2017

Beograd -- Predstavnici srpskih kompanija iz IT, naučno-prosvetnog sektora i namenske industrije sastaće se sa indijskim privrednicima...Privrednici se sastaju u okviru posete državno-privredne delegacije Srbije Indiji od 10. do 13. januara, najavila je Privredna komora Srbije...Delegaciju predvodi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.