SANKCIJE RUSIJI SE ZAPADU VRATILE KAO BUMERANG: Nemačka na ivici ponora - građani ostaju bez struje?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Avg.2022, 18:39

SANKCIJE RUSIJI SE ZAPADU VRATILE KAO BUMERANG: Nemačka na ivici ponora - građani ostaju bez struje?!

Stanovnici Nemačke mogu ostati bez struje nakon obustave rada poslednje tri nuklearne elektrane krajem godine, piše Špigl.

- Krajem godine, poslednja tri nuklearna reaktora u Nemačkoj biće zatvorena usred teške energetske krize. A verovatno bi mogli da nastave da rade bez ikakvih problema - navodi se Špigl. Iz objave proizlazi da će rad nuklearki u Nemačkoj od prvog dana sledeće godine postati nelegalan.

 - Svako ko nastavi sa radom nuklearnih elektrana >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Nemačkoj od 1. januara 2023. biće krivično gonjen. U skladu sa aktuelnom pravnom situacijom, takozvana "energetska dozvola za rad" ističe prvog dana nove godine za poslednje tri nemačke nuklearke. Jedanaest godina nakon Fukušime, reaktorski blokovi Nekarvesthajm-2, Emsland i Izar-2 moraju konačno biti isključeni iz električne mreže; nema veze što svaki od njih može da proizvede oko jedanaest milijardi kilovat-časova električne energije godišnje - ističe ovaj nemački časopis.

Novinar Špigla je odluku o prekidu rada nuklearne energije nazvao apsurdnom, posebno u svetlu teške energetske krize.

- Energetska kriza besni u Nemačkoj i velikom delu Evrope, gde će se, prema rečima saveznog ministra ekonomije Roberta Habeka, računati "svaki kilovat sat". U tom kontekstu, ovo što se sada dešava u Nemačkoj, najvećem potrošaču energije u Evropi, izgleda apsurdno - rekao je on.

Zapadne zemlje suočavaju se sa teškom  energetskom krizom zbog velike kampanje sankcija Rusiji.

Ruski predsednik Vladimir Putin primetio je da su antiruske sankcije dovele do povećanja globalne inflacije i dovele svet na ivicu pretnje od gladi.

Prema njegovim rečima, Evropa se pokazala nespremnom za energetske probleme, pošto su se zapadni političari ponovo oslanjali na netradicionalne (alternativne) izvore energije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.