SAGA O POREZIMA U SRBIJI DOBIJA EPILOG: Rešenje za frilensere za sedam dana

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jan.2021, 16:07

SAGA O POREZIMA U SRBIJI DOBIJA EPILOG: Rešenje za frilensere za sedam dana

Ispunjeno je ono što je dogovoreno na prethodnom sastanku

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da se razgovori sa predstavnicima frilensera o naplati poreza odvijaju u dobrom smeru i da će za nedelju dana, nakon još nekoliko sastanaka, biti izneto rešenje za njih.

Upitan da prokomentariše šta je dogovoreno na sastanku između Vlade Srbije i frilensera, Mali je odgovorio da je fer s njegove strane da o detaljima sastanka ne govori dok se pregovori ne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << završe.

- Ne bih želeo da bilo šta govorim o čemu smo razgovarali i kako smo razgovarali, upravo zbog toga što su razgovori u toku. To je odgovorno s moje strane. Način na koji ćemo voditi razgovore i na koji vodimo razgovore je u dobrom duhu - rekao je Mali novinarima nakon potpisivanja ugovora sa DFC-om.

Dodaje da je ispunjeno ono što je dogovoreno na prethodnom sastanku, a u narednih nekoliko dana, kaže Mali, biće niz sastanaka sa Poreskom upravom.

- Dogovorili smo se da do kraja sledeće nedelje sednemo ponovo sa predstavnicima frilensera za sto da vidimo šta su detalji. Krećemo u tu vrstu analize postojećeg stanja, tako da za sedam dana imaćemo odgovor na pitanja frilensera i tada ćemo ih javno izneti - rekao je Mali.

Nakon nedavnog sastanka između Vlade Srbije i frilensera, poreske uprave iz više gradova u Srbiji obavestile su one, koji su u postupku poreske kontrole po pitanju prihoda iz inostranstva, da se obustavljaju svi poreski postupci prema njima, dok su u toku pregovori o resavanju pitanja naplate poreza za frilensere.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.