SAD za strožije standarde u upravljanju rezervama

Izvor: S media, 04.Sep.2009, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD za strožije standarde u upravljanju rezervama

Vlada Sjedinjenih Američkih Država je sinoć predstavila plan kojim se od banka zahteva da primene strože medjunarodne standarde u upravljanju kapitalnim rezervama i likvidnim sredstvima, u cilju sprečavanja mogućih finansijskih kriza u budućnosti.

Američko Ministarstvo finansija je objavilo nacrt plana na 14 strana sa predlozima o kojima bi ministar Timoti Gajtner trebalo da povede diskusiju na dvodnevnom sastanku Grupe 20 razvijenih i zemalja u razvoju, koji počinje >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << danas u Londonu, prenele su svetske agencije.

Plan vlade u Vašingtonu zahteva veće kapitalne rezerve i standarde likvidnosti za bankarske institucije za koje se smatra da predstavljaju pretnju po opštu stabilnost finansijskog sistema.

U saopštenju Ministarstva finansija se navodi da globalni regulatorni propisi nisu uspeli da spreče nagomilavanje rizika u finansijskom sistemu tokom godina koje su prethodile aktuelnoj ekonomskoj krizi.

Usled činjenice da velike bankarske institucije u svetu nisu imale dovoljne rezerve i da su se previše oslanjale na nestabilne, kratkoročne, izvore finansiranja, poremećaj finansijskog tržišta i pomoć države tim firmama su nametnuli neprihvatljive troškove pojedincima i kompanijama širom sveta, ukazuje se u saopštenju američkog ministarstva finansija.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.