SAD povećava pritisak na Madura: Nove sankcije pogađaju naftaše

Izvor: B92, 06.Apr.2019, 09:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD povećava pritisak na Madura: Nove sankcije pogađaju naftaše

Vašington -- SAD su saopštile da su uvele nove sankcije protiv 34 broda javne naftne kompanije Venecuele PDVSA, kako bi pojačale pritisak na predsednika Nikolasa Madura.

Dve kompanije koje prevoze naftu iz Venecuele za Kubu takođe su dodate na američku crnu listu, rekao je potpresednik SAD Majk Pens u govoru u Teksasu.

"Nafta u Venecueli pripada Venecuelancima", rekao je Pens. Američko ministarstvo finansija saopštilo je da te kompanije i brodovi služe za prevoz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nafte na Kubu i za druge namene u naftnoj industriji, a u funkciji podrške Madurovoj vladi.

Sankcije američkim građanima ili kompanijama zabranjuju svaku finansijsku transakciju koja uključuje te brodove ili te firme. SAD su uvele sankcije venecuelanskoj naftnoj industriji u januaru da bi presekle glavni izvor prihoda vlade te zemlje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.