SAD da uvedu sankcije Rusiji

Izvor: B92, 07.Mar.2014, 09:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"SAD da uvedu sankcije Rusiji"

Beč -- Ambasadorka SAD u Beču Aleksa Vezner izjasnila se za sankcije protiv Rusije. SAD su ranije najavile da će sankcije Rusiji razmatrati ove nedelje.

Rusija je, kako je istakla u intervjuu bečkom dnevniku "Prese", intervencijom na poluostrvu Krim višestruko prekršilo međunarodno pravo. Stanje se mora vojno deeskalirati i sesti za pregovarački sto.

"Rusija je integrisana u svetsku privredu. Rusija počinje da shvata da postoji cena za njene akcije. Istovremeno Rusiji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mora biti ponuđen izlaz", kazala je Vezner zauzevši se za sankcije.

Ona je rekla da smatra da Rusi treba da vrate svoje vojnike u "barake" i zaustave provokaciju.

Kada je reč o sporu sa Iranom o njegovom nuklearnom programu Vezner je upozorila austrijsku vladu o "preranoj" poseti Iranu.

"Poslovi sa Iranom trebalo bi da se sklapaju tek kada Teheran bude ispunio svoje obaveze. Mislim da je moguće sačekati još par meseci. Ako sada svi navale na iransko tržište to bi moglo ugroziti pregovore o nuklearnom programu", objasnila je Vezner.

Istovremeno je izrazila nadu da će pregovori biti uspešno okončani i da će sve sankcije protiv Irana biti ukinute, te Teheran biti vraćen u okrilje svetske privrede.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"SAD da uvedu sankcije Rusiji"

Izvor: Akter, 07.Mar.2014

Ambasadorka SAD u Beču Aleksa Vezner izjasnila se za sankcije protiv Rusije. SAD su ranije najavile da će sankcije Rusiji razmatrati ove nedelje

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.