SAD: Ovakav pad niko nije očekivao

Izvor: B92, 25.Jun.2014, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Ovakav pad niko nije očekivao

Vašington -- Američka privreda je u prvom tromesečju, na godišnjem nivou, potonula za 2,9% zbog oštre zime, što je najveće usporavanje privrede SAD za poslednjih pet godina.

Takav pad privrede je znatno gori od prvobitne procene ministarstva, koje je prognoziralo usporavanje od jedan odsto na godišnjem nivou, prenela je agencija AP.

Najnoviji rezultati posledica su slabijeg rasta lične potrošnje i većeg trgovinskog deficita SAD.

Uprkos padu privrednog rasta u prvom tromesečju, mnogi analitičari ipak smatraju da će američka ekonomija porasti snažnim tempom i da će se u tekućem drugom kvartalu približiti rastu od četiri odsto.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Neočekivan pad američke privrede

Izvor: Capital.ba, 26.Jun.2014, 09:59

VAŠINGTON, Američka privreda je u prvom tromjesečju, na godišnjem nivou „potonula“ za 2,9 odsto zbog oštre zime, što je najveće usporavanje privrede SAD za posljednjih pet godina, saopštilo je Ministarstvo ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.