SAD: Danas dogovor ili agonija?

Izvor: B92, 15.Okt.2013, 10:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Danas dogovor ili agonija?

Vašington -- Predstavnici demokrata i republikanaca u Senatu SAD blizu su postizanja sporazuma koji će pomoći da se izbegne "budžetska agonija". Dogovor možda danas.

Pretpostavlja se da bi vođa većinskih demokrata Heri Reid i vođa republikanaca Mič Mekkonel u utorak mogli da postignu dogovor, dva dana pre isticanja roka za podizanje limita za zaduživanje zemlje.

Postizanje dogovora omogućilo bi funkcionisanje vlade do 15. januara sledeće godine i da Odeljenje za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << trezor SAD normalno pozajmljuje novac do početka ili sredine februara, što bi ublažilo krizu koja je smanjila poverenje u ekonomiju i pogoršala politički rejting republikanaca.

Republikanski senator Bob Korker rekao je da su Reid i Mekkonel usaglasili "opšti okvir", kao i da se nastavljaju razgovori sa Predstavničkim domom. Korker je kazao da misli da plan neće biti finaliziran pre utorka u podne.

Mnogi konzervativci u Predstavničkom domu nisu bili zadovoljni mogućnošću postizanja dogovora, iako je ostalo da se vidi da li će oni tražiti da se to promeni.

Američka vlada od 1. oktobra je u delimičnoj obustavi rada pošto u Kongresu nije bilo dogovora o budžetu za narednu fiskalnu godinu,koja u SAD počinje 1. oktobra. Prethodno je dogovoreno da se ide na privremeno finansiranje do 15. decembra kako bi se više vremena dalo pregovorima za jednogodišnji budžet vlade.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danas se razrešava budžetska agonija u SAD?

Izvor: Mondo, 15.Okt.2013

Predstavnici demokrata i republikanaca u američkom Senatu blizu su postizanja sporazuma koji će pomoći da SAD..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.