Ryanair želi letove iz Mostara, pregovori u toku

Izvor: SEEbiz.eu, 20.Feb.2019, 23:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ryanair želi letove iz Mostara, pregovori u toku

MOSTAR - Najpoznatija svjetska niskotarifna kompanija, čuveni irski Ryanair, zainteresirana je da svojim letovima poveže Mostar s ostatkom svijeta.

Kako Klix saznaje, Aerodrom Mostar dobio je upit iz Dablina, u kojem je naznačen interes irskog avioprijevoznika da grad na Neretvi postane jedna od 230 svjetskih destinacija s kojih lete avioni s prepoznatljivom zlatnom harfom.

Pregovori su u toku, a mostarska delegacija već je jednom boravila u Dablinu, sjedištu Ryanaira. >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << U narednom periodu očekuje se konkretizacija razgovora i postizanje eventualnog dogovora.

Kontakti su ostavreni i s Wizz Airom, a obje ove kompanije s više ili manje uspjeha već saobraćaju s bh. aerodroma.

Iz Mostara trenutno saobraća samo Croatia Airlines za Zagreb, a u maju se očekuje povratak aviokompanije Eurowings i otvaranje linija za njemačke gradove. Spominje se mogućnost i da nova bh. kompanija FlyBosnia čarter letovima prevozi italijanske hodočasnike koji dolaze u obližnje Međugorje.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.