Ryanair u gubitku 273 miliona evra u prvom kvartalu fiskalne godine

Izvor: Capital.ba, 26.Jul.2021, 13:26

Ryanair u gubitku 273 miliona evra u prvom kvartalu fiskalne godine

BRISEL – Niskotarifna avio-kompanija Ryaniar saopštila je danas da je u periodu april-jun 2021, odnosno u prvom kvartalu svoje fiskalne godine, zabilježila neto gubitak od 273 miliona evra. izvor: Agencije U uporednom tromjesečju prošle godine, gubitak Rayniar je iznosio 185 miliona evra. Kako je saopšteno iz irske avio-kompanije, do povećanja gubitka je došlo zbog otkazivanja velikog broja letova tokom uskršnjih praznika, usljed obnavljanja mjera lokdauna i opreza evropskih država u >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << ublažavanju ograničenja putovanja, prenosi CNBC. “Kovid-19 je nastavio da razara naše poslovanje”, naveo je glavni izvršni direktor Raynaira, Majkl O'Liri, dodajući da se kompanija i dalje suočava sa “izazovnim” okruženjem i da bi fiskalnu godinu mogla da završi “između malog gubitka i nule” zbog produžavanja korona ograničenja. Istovremeno, operativni troškovi kompanije su porasli, pogoršavajući bilans stanja. Troškovi su na kraju juna 2021. bili za 116 procenata veći nego lani, uglavnom zbog poskupljenja avionskog goriva i povećanja cena aerodromskih i drugih usluga za letove. Ipak, O’Liri očekuje da će u narednim nedjeljama kompanija povećati prevoz putnika. “Očekujemo da će se promet povećati sa junskog nivoa od nešto više od pet miliona putnika na gotovo devet miliona u julu i preko 10 miliona u avgustu, ako u Evropi ne bude daljih pogoršanja s kovidom”, rekao je on. Međutim, ove projekcije u velikoj mjeri zavise od razvoja pandemije i uspješnosti kampanja vakcinacije. Prema magazinu “Naš svijet u podacima” (Our World in Data), u Evropskoj uniji je 46 odsto odrasle populacije u potpunosti vakcinisano protiv kovida-19, a u Velikoj Britaniji 54,4 procenta. Akcije Raynaira su porasle tokom posljednjih 12 mjeseci za 42 odsto, dodaje CNBC. Чланак Ryanair u gubitku 273 miliona evra u prvom kvartalu fiskalne godine се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Ryanair u gubitku 273 miliona evra u prvom kvartalu fiskalne godine

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Jul.2021

Niskotarifna avio-kompanija Ryaniar saopštila je danas da je u periodu april-jun 2021, odnosno u prvom kvartalu svoje fiskalne godine, zabilježila neto gubitak od 273 miliona evra.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.