Ruski prihod od carina u prva četiri meseca opao za 31 odsto

Izvor: B92, 13.Maj.2023, 14:03

Ruski prihod od carina u prva četiri meseca opao za 31 odsto

Federalna carinska služba Ruske Federacije saopštila je da prihod od carina za prva četiri meseca iznosi 21 milijardi evra, 31 odsto manje nego lane.

"Organi carine su u periodu između januara i aprila 2023. godine uplatile 21,0 milijarde evra u ruski federalni budžet", navodi se u saopštenju.

Ovaj rezultat pokazuje da je prihod od carina opao za 31,0 odsto u odnosu na isti period prošle godine, prenosi agencija Tas.

EU sprema 11-i paket sankcija koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je usmeren prevashodno protiv zemalja koje zaobilaze zapadne sankcije i izvoze "zabranjenu" robu u Rusiju, što će dodatno otežati ruski uvoz, prenele su zapadne agencije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.