Ruski krediti za budžet Srbije

Izvor: B92, Fonet, 07.Jun.2009, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski krediti za budžet Srbije

Zamenik premijera Ivica Dačić (Fonet, arhiva)

Beograd -- Narednih nedelja ministri finansija Rusije i Srbije razgovaraće o mogućnosti da ruska strana kreditira pojedne infrastrukturne projekte, rekao Ivica Dačić.

Zamenik predsednika Vlade Srbije Ivica Dačić je za B92 rekao da će biti govora i o mogućem kreditu za popunu budžeta Srbije. Ideja o zaduživanju potekla je sa srpske strane, a Rusija je spremna da nam izađe u susret, navodi Dačić.

Osim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << proširivanje liste proizvoda koji će biti obuhvaćeni i režimom slobodne trgovine između Srbije i Rusije, ratifikacije sporazuma o regulisanju klirinškog duga iz koga će se finasirati rekonstrukacije Đerdapa, punjenje skladišta Banatski dvor, razgovoralo se ponovo o mogućnosti investiranja Ruske Federacije u metro i obilaniznicu, ali i mogućnoti da Rusija da Srbiji kredit za popunjavanje budžeta.

"Kao što je Srbija razgovarala sa MMF-om i evropskim bankama, tako je postojala ideja da obrati i Ruskoj federaciji i Kini", rekao je zamenik premijera i ministar unutrašnjiih poslova Ivica Dačić.

U narednih nekoliko dana stupiće na snagu sporazum o ukidanju viza između Srbije i Rusije.

Međutim, kada je u pitanju vizna liberalizacija sa EU tu još uvek nisu rešeni svi problemi.

Iz EK stižu pozitivni signali, ali ministar policije namerava da u narednim danim obiđe pojedine zemlje EU koje zanima kako će u praksi izgledati izdavanje izdavanje pasoša građanima Kosova.

Govoreći o borbi protiv korupcije, Dačić kaže da je najvažnije da svi državni oragni budu jednistveni i da pošalju poruku da misle ozbiljno.

On je ponovio da niko neće biti pošteđen, bez obzira na strančku pripadnost.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.