Ruska zima trajaće tri godine

Izvor: B92, 09.Dec.2014, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruska zima trajaće tri godine

Ruski BDP, koji će prema poslednjoj prognozi ministarstva za ekonomski razvoj naredne godine pasti 0,8 odsto, može ostati u negativnoj zoni i naredne dve godine

"Jasno je svima da će sledeće godine biti negativan rast. Pitanje je samo da li minus 1,2 ili minus 2,5 odsto. Ne vidim šta može da promeni naredne godine negativan rast", rekao je direktor ruske Sberbanke German Gref.

U 2016. godini, zavisno od toga kako naša vlada bude radila, može da dođe do blagog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rasta, a može biti i gore", dodao je šef Sberbanke koji je bio na čelu ministarstva za ekonomski razvoj sedam godina.

Prema njegovoj proceni, 2017. godine rast ruske privrede će biti nula ili negativan.

Ministarstvo za ekonomski razvoj prošle nedelje je objavilo ažuriranu makroekonomsku prognozu za 2015. godinu i svoje procene za 2016-2017. godinu, prema kojoj je planiran rast od 2,3 odnosno tri odsto. Međutim ta prognoza nije uzela u obzir nagli pad cene nafte u poslednje vreme, preneo je finmarket.ru.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.