Ruska podrška budžetu?

Izvor: B92, 04.Okt.2009, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruska podrška budžetu?

Beograd -- Ministarka finansija Diana Dragutinović razgovarala je sa svojim ruskim kolegom Aleksejem Kudrinom o mogućnosti ruske finansijske podrške budžetu Srbije.

Na sastanku dvoje ministara u Istanbulu dogovoreno je da će se zvanični pregovori o tome voditi tokom ovog meseca, posle godišnje skupštine Međunarodnog monetarnog fonda i Svetske banke, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Kudrin, koji je i potpredsednik Vlade Rusije, izrazio je spremnost ruske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << strane da brzo reaguje i da, ukoliko je potrebno, izvrši promenu postojećeg zakona kako bi pomoć stigla ove godine, pošto Srbija trenutno nije na listi zemalja kojima je odobrena podrška za ovu godinu.

Dragutinovićeva je zahvalila Kudrinu na podršci koja je Rusija spremna da pruži Srbiji i istakla značajnu ulogu u koordinaciji koju je imao ruski amasador Aleksandar Konuzin.

Ona se nada da će se i ovaj put dokazati tradicionalno prijateljski odnosi koje dve zemlje imaju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.