Izvor: B92, 07.Avg.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija za investicije u Srbiji

Beograd -- Sergej Šojgu kazao je da je Rusija spremna da više investira u Srbiji i istakao značaj ekonomske saradnje dve zemlje.

Ministar za vanredne situacije Ruske Federacije je na konferenciji za novinare, posle razgovora s predsednikom Srbije Borisom Tadićem, ocenio da se odnosi Rusije i Srbije razvijaju "sve dinamičnije" u poslednje četiri godine i da će ove godine robna razmena dve zemlje iznositi dve milijarde dolara.

Tadić je nakon razgovora s ruskim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ministrom istakao veliku zainteresovanost Srbije za ruske investicije, kao i za što brže prevazilažnje "izvesnih ekonomskih teškoća, odnosno prepreka iz prošlosti", poput klirinškog duga.

"Ruska strana pokazuje apsolutnu otvorenost i to je jako dobra vest. Potrebna je brza i efikasna reakcija naše vlade tim povodom", rekao je predsednik Srbije.

U ruskoj delegaciji u poseti Beogradu, pored ruskog ministra za vanredne situacije, nalaze se i predstavnici velikih ruskih kompanija zainteresovanih za investiranje u Srbiji, poput "Lukoila", kao i predstavnici ruskih državnih institucija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.