Rusija udvostručila proizvodnju nafte na Arktiku

Izvor: Capital.ba, 01.Feb.2017, 10:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija udvostručila proizvodnju nafte na Arktiku

SANKT-PETERBURG, Ruska naftna kompanija Gazprom Neft je objavila da je u 2016. godini više nego udvostručila ‘offshore’ proizvodnju nafte na Arktiku. Tako je u 2016. godini na za sada jedinom ruskom arktičkom ‘offshore’ naftnom polju Prirazlomnaja proizvedeno 15,7 miliona  bbl nafte, dok je u 2015. proizvedeno 5,8 miliona bbl. Proizvodnja nafte je tamo počela krajem 2013., a prva je nafta isporučena s tog polja u aprilu 2014. godine, javlja novinska agencija UPI, prenosi poslovni-global.ba.  

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija udvostručila proizvodnju nafte na Arktiku

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Feb.2017

SANKT-PETERBURG - Ruska naftna tvrtka Gazprom Neft je objavila da je u 2016. godini više nego udvostručila ‘offshore’ proizvodnju nafte na Arktiku...Tako je u 2016. godini na za sada jedinom ruskom arktičkom ‘offshore’ naftnom polju Prirazlomnaja proizvedeno 15,7 miliona  bbl nafte, dok je...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.