Rusija spremna da dočeka goste ATES

Izvor: Vostok.rs, 26.Avg.2012, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija spremna da dočeka goste ATES

26.08.2012. -

Rusija je potpuno spremna za nedelju ATES u Vladivostoku. Investicije u iznosu 19 milijardi dolara su realizovane u izgradnji objekata za akcije samita, rekonstrukciju komunalnih mreža i razume se, sredstva bezbednosti za stanovnike i visoke goste grada. Organizatori se nadaju da će se ogromna sredstva, uložena u organizaciju Foruma, isplatiti u vidu dostojnog doprinosa ekonomiji Rusije posle samita.

Završava se period marljive pripreme za nedelju ATES u Vladivostoku, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << grad je spreman da dočeka visoke goste. Oni će dolaziti počev od 2. septembra. Ostvaren je zaista ogroman rad: sagrađena su dva mosta, jedan od kojih je spojio kopno sa ostrvom gde će biti održane osnovne akcije foruma, sagrađeno je više od 50 različitih objekata – hoteli, kafane, pristanišna zgrada na aerodromu. Radi komforne sredine za učesnike i goste foruma faktički je ponovo sagrađena transportna infrastruktura, sagrađeno desetine kilometara novih cesti.

Infrastrukturne promene u Vladivostoku će doprineti ne samo razvoju grada, već i čitavog ruskog Dalekog Istoka. – smatra ekspert Ruskog instituta strateških procena Aždar Kurtov.

- Vladivostok se preporodio. Pored baze Pacifičke flote tu su se masovno pojavili objekti, povezani s neophodnošću preporoda Vladivostoka kao krupne trgovinske i morske luke naše zemlje blizu istočnih granica. Sve te građevine omogućuju stvaranje uslova za pretvaranje Vladivostoka u krupni ekonomski centar, svojevrsni hab, koji će doprineti učvršćenju političkih i ekonomskih položaja Rusije.

Samit u Vladivostoku će doprineti učvršćenju veza Rusije sa zemljama Azijsko-Pacifičkog regiona, - uveren je rukovodilac centra orijentalskih istraživanja diplomatske akademije MIP Andrej Volodin.

- To je korak napred, i to važan korak, jer je Rusija najzad odlučila da postane most između Zapadne Evrope i Azijsko-Pacifičkog regiona. Tu su joj ulogu namenile sama priroda i istorija. Dalje će trebati politička rašenja, koja će približavati naš Daleki Istok najsavremenijem regionu u svetu, regionu APR.

Vrhunac nedelje ATES će postati Poslovni samit 7.-8. septembra i Samit lidera 8.-9. septembra. Svi svetski mediji će pratiti ta dva važna politička i ekonomska događaja, - kaže direktor poslovnog kluba ŠOS Denis Tjurin.

- Danas će Vladivostok postati poznat u svetu, jer status mesta samita najdinamičnijeg foruma, bezuslovno, daje prednost gradu. Svakako, za sada on bitno zaostaje za Jokohamom i Honoluluom, gde je samit bio održan protekle godine, međutim, nivo popularnosti će bitno porasti. To će pozitivno uticati i na interes stranih biznismena i turista. To će podstaći i razvoj poslovnog dela turizma, kao i turistička putovanja, čiji je cilj upoznavanje prirode, spomenika istorije i kulture.

Sredstva i napori, uloženi u pripremu jedne od najvećih ekonomskih i političkih akcija, održanih pod predsedništvom Rusije, prema prognozama, potpuno će se isplatiti. Samit ATES će postati svojevrsna demonstracija ruskog Dalekog Istoka na primeru najveće luke u tom regionu. Prisustvo lidera i biznisa zemalja APR, kao i prilaz Rusije, koja je radi samita izvršila kapitalni remont velegrada, imaju šansu da pretvore Vladivostok u perspektivni centar međunarodne saradnje u APR.

Izvor: Golos Rossii, © Kollaž: «Golos Rossii»    

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.