Rusija prodaje američke obveznice

Izvor: SEEbiz.eu, 17.Avg.2019, 06:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija prodaje američke obveznice

MOKSVA - Rusija je nastavila smanjivati ulaganje u američki javni dug i u lipnju ove godine imala je obveznice u iznosu od 10,8 milijardi dolara, što je tek 10 posto od razine iz 2017. godine, a istovremeno uvećava svoje rezerve u zlatu.

Prema podacima američkog Ministarstva financija, investiranje Rusije i javni dug SAD-a iz mjeseca u mjesec je sve manje, pa je u travnju ove godine iznosilo 13,7, a u svibnju 12,1 milijardi dolara.

Rusija je u siječnju prošle godinje >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << počela drastično smanjivati investicije u američki dug, koje su u tom trenutku iznosile 96,9 milijardi dolara, a u svibnju 2017. iznosile su 108,7 milijardi, prenio je Sputnjik.

Već u travnju 2018. to je prepolovljeno na 48,7 milijardi, da bi u svibnju palo na svega 14,9 milijardi.

Istovremeno s prodajom američkih obveznica, Rusija je uvećavala svoje zlatne rezerve, koje su 1. srpnja ove godine, prema podacima Centralne banke, iznosila 2.208 tona, u vrijednosti od 100,3 milijarde dolara.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.