Rusija očekuje od OPEK+ koordinaciju akcije na tržištu energenata

Izvor: B92, 09.Apr.2020, 15:00

Rusija očekuje od OPEK+ koordinaciju akcije na tržištu energenata

Moskva -- Rusije se zalaže za zajedničku koordinaciju akcija radi stabilizacije tržišta energenata, rekao je Dmitrij Peskov, govoreći o predstojećem samitu OPEK+.

"Naš stav je jasan: Rusija se zalaže za zajedničku koordinaciju akcija u interesu stabilizacije svetskog tržišta energenata" rekao je Peskov, portparol Kremlja.

On nije želeo da saopšti konkretne parametre, o kojima se razgovaralo na sastancima sa predsednikom države Vladimirom Putinom prošle >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nedelje.

"O nijansama će se razgovarati tokom telefonske konferencije. Sačekajmo", rekao je portparol Kremlja.

Juče je objavljeno da je Rusija spremna da razgovara o smanjenju proizvodnje nafte za 14 odsto u odnosu na I kvartal 2020. godine ili za 1,6 milion barela dnevno.

Međutim, danas mediji pišu, pozivajući se na neimenovane saudijske izvore, da i ovaj ustupak Moskve za njih nije dovoljan – očekuju više. Rojters, javlja da je Rusija spremna da razgovara i o smanjenju proizvodnje za 2 miliona barela, prenosi Sputnjik.

Podsetimo, danas oko 14.00 po srednje evropskom vremenu biće održana video-konferencija predstavnika OPEK+ i drugih velikih proizvođača nafte.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.