Rusija izvodi vojne vežbe u Kalinjingradu, upozorava evropske zemlje da se ne igraju vatrom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Apr.2022, 15:31

Rusija izvodi vojne vežbe u Kalinjingradu, upozorava evropske zemlje "da se ne igraju vatrom"

Rusija je danas izvela vojne vežbe u Kalinjingradu, saopštila je komanda Baltičke flote.

U kontrolnu proveru bilo je uključeno do 1.000 vojnih lica i više od 60 jedinica sa vojnom opremom, saopštila je pres služba Baltičke flote, javio je Interfaks.

Odvojeno, 20 lovaca Su-27 i bombardera pomorske avijacije Su-24 izveli su tokom noći planiranu borbenu vežbu, simulirajući napade na vazdušne i kopnene ciljeve koji se kreću malom brzinom, komandna mesta i vojnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << opremu u Kalinjingradu, preneo je Rojters.

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Aleksandar Gruško upozorio je u sredu evropske zemlje protiv bilo kakve potencijalne akcije u Kalinjingradu, rekavši da bi to bilo igranje vatrom.

Ruska enklava Kalinjingrad nalazi se na prostoru između Poljske i Litvanije, dve članice NATO.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

SVE OČI UPRTE U KALINJINGRADSKU OBLAST: Rusija održala vojne vežbe u enklavi između Poljske i Litvanije!

Izvor: Kurir, 09.Apr.2022

Rusija je danas organizovala vojne vežbe u Kalinjingradu, ruskoj enklavi na Baltičkom moru, između Poljske i Litvanije, preneo je Interfax, pozivajući se na komandu Baltičke flote, nekoliko dana nakon što je visoki ruski zvaničnik upozorio evropske zemlje da ništa ne preduzimaju protiv Kalinjingrada.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.