Rusija i Belorusija dogovorile: Naftovod Družba ponovo isporučuje naftu

Izvor: B92, 20.Maj.2019, 08:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija i Belorusija dogovorile: Naftovod Družba ponovo isporučuje naftu

Minsk -- Rusija i Belorusija su se dogovorile u vezi sa isporukom ruske nafte nakon zagađenja naftovoda Družba, izjavio je vicepremijer Belorusije Igor Ljašenko.

Minsk je počeo s realizacijom "mape puta", kojim se pokreće snabdevanje naftom beloruskih naftno-prerađivačkih postrojenja i obnovi prolaz gasa ka Evropi, prenosi Sputnik.

Rusija je krajem prošlog meseca obustavila dotok nafte kroz naftovod Družba koji protiče kroz Belorusiju u istočnu Evropu i Nemačku, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zbog kontaminirane sirove nafte, što je dovelo do porasta cene nafte u svetu do šestomesecnog maksimuma.

Zbog toga je formirana radna grupa koja će se baviti procenom gubitaka zbog zagađenja naftovoda Družba.

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko naveo je ranije kako nadoknada može da iznosi i stotine miliona dolara i kako se nada da Rusija neće osporavati iznos.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Moskva i Minsk dogovorili isporuke nafte

Izvor: Vostok.rs, 20.Maj.2019

Rusija i Belorusija su se dogovorile po pitanju situacije sa isporukom ruske nafte nakon zagađenja naftovoda „Družba, izjavio je vicepremijer Belorusije Igor Ljašenko.. Kako je rekao, Minsk je već počeo sa realizacijom „mape puta“ koja je dogovorena između dve zemlje, a svi neophodni...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.