Rusija: Loše prognoze i prazniji novčanici

Izvor: B92, 26.Sep.2023, 11:43

Rusija: Loše prognoze i prazniji novčanici

Inflacija u Rusiji će ostati na prilično visokom nivou i tokom 2024. godine.

To je izjavio ministar za ekonomski razvoj Maksim Rešetnjikov obraćajući se gornjem domu ruskog parlamenta, Savetu federacije Rusije.

On očekuje da će godišnja stopa inflacije u decembru biti 7,5 odsto, a prosečna godišnja stope inflacije u 2024. godini 7,2 odsto, prenosi TASS.

Rešetnjikov predviđa da će inflacija u decembru sledeće godine pasti na 4,5 odsto, ali da će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uprkos padu inflacija "biti na značajnom nivou tokom sledeće godine".

Ministarstvo za ekonomski razvoj Rusije je ranije korigovalo svoju prognozu inflacije za ovu godinu sa 5,3 odsto na 7,5 odsto.

Pročitajte još:

Zapadne sankcije Rusiji razvile vrlo unosan biznis?

Rusija postaje sve veštija: Zaobišla je prepreke, izgradila "mračnu flotu" i sada raste

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.