Rušiće se zgrade oko Trga Slavija

Izvor: GdeInvestirati.com, 04.Feb.2015, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rušiće se zgrade oko Trga Slavija

BEOGRAD - Radovi u Ulici vojvode Stepe nisu stigli ni dopola, a iz grada stižu najave da će od jeseni biti otvoreno novo gradilište na potezu od Slavije do Autokomande.

Očekuje se da u jednoj od najdužih voždovačkih ulica posao bude završen do 11. jula, a u međuvremenu biće raspisan konkurs za uređenje Trga Slavija i Bulevara oslobođenja.

"Konkurs će biti raspisan 1. aprila i realno je da u septembru počnu radovi koji će trajati oko godinu dana", >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << rekao je Goran Vesić, gradski menadžer. - Na projektu Trga Slavija izmenjena su neka rešenja koja su prvobitno planirana i prihvaćene su primedbe javnosti.

Trg će imati fontanu, tri trake za automobile i posebnu za javni prevoz. Predviđen je i potpuno novi plato prema zgradi Narodne banke Srbije.

"Na tom prostoru između Ulice kralja Milana i Nemanjine, biće premešten spomenik Dimitriju Tucoviću i izgrađen potpuno novi park", dodao je Vesić. - Sve zgrade, koje su sada u Kralja Milana, sa strane, biće porušene, a i privremeni objekti na Slaviji takođe će biti sklonjeni.

Osim u vizuelnom, rekonstrukcija Slavije obuhvata velike promene u saobraćajnom smislu. Ukrštanja pešačkog sa autobuskim, tramvajskim i automobilskim saobraćajem prave ozbiljna zakrčenja u ovom delu grada. Zato je predviđeno pomeranje kontaktne mreže tramvaja i trolejbusa ka obodima skvera, kao i izmeštanje stanica za gradski prevoz.

Inače, lane je prvobitno najavljeno da će rekonstrukcija Slavije početi na proleće, ali kako su ovi radovi uslovljeni završetkom obnove Ulice vojvode Stepe, i uređenje jednog od najpoznatijih beogradskih trgova odloženo je za jesen.

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.