Rusi sklapaju nov avion lovac šeste generacije

Izvor: B92, 26.Feb.2024, 15:07

Rusi sklapaju nov avion lovac šeste generacije

Rusija ima cilj da razvije borbeni avion šeste generacije do 2050. godine.

Tu informaciju prenela je ruska novinska agencija Tas, pozivajući se na naučnog direktora Državnog istraživačkog instituta za sisteme vazduhoplovstva Jevgenija Fedosova.

"Trenutno razmišljamo o konceptu aviona šeste generacije, sprovodimo istraživanja i razmenjujemo stavove sa vojnim specijalistima", naveo je Fedosov.

On je rekao da očekuje da će lovac biti razvijen do 2050. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godine, ističući da će dizajn u velikoj meri zavisiti od toga "kakvi će biti oružani sukobi u budućnosti".

Fedosov je naglasio da borbeni avioni postaju sve složeniji, a samim tim i teži. Povećanje težine dovodi do povećanja troškova.

Pročitajte još:

A ruski avioni? Putin priznao: Preopterećeni smo

Rusija pravi avion dugog dometa

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.