Rusi kaznili Gugl sa 6,7 mil $

Izvor: B92, 11.Avg.2016, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi kaznili Gugl sa 6,7 mil $

Ruska federalna antimonopolska agencija (FAS) odredila je kaznu u visini od 438 miliona rubalja (6,7 miliona dolara) američkoj kompaniji Gugl korporejšn.

"Kazna Guglu za kršenje antimonopolskih propisa iznosi 438 miliona rubalja (6,7 miliona dolara)", izjavio je zamenik direktora FAS-a, Aleksej Dotsenko, a prenosi ruska agencija Tas s.

"Nadamo se da će kompanija delovati u skladu sa našom odlukom i da će uskoro platiti kaznu", dodao je on.

Konsultacije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o potencijalnoj nagodbi sa Guglom se nastavljaju uprkos objavljivanju visine kazne, saopštila je pres služba FAS-a.

FAS je u martu ove godine pokrenuo istragu protiv Gugla zbog zloupotrebe dominante pozicije na ruskom tržištu operativnih sistema za mobilne uređaje.

Gugl, kao vlasnik operativnog sistema Android OS, mogao bi se suočiti sa kaznom koja je jednaka rasponu od 1,0 do 15 odsto njegovih prihoda na ruskom tržištu iz 2014. godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.