Rusi hoće srpski kvalitet

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Sep.2009, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi hoće srpski kvalitet

ČAČAK - Predstavnici firme "Gastronom" iz Sankt Peterburga borave u Čačku, jer žele da sa srpskim proizvođačima osnuju zajedničku firmu za izvoz konzerviranog voća i povrća, kao i druge vrste hrane na rusko tržište.

Dogovor o formiranju srpsko-ruskog preduzeća već je postignut i očekuje se da bude realizovan u naredna dva meseca, kako bi već u novembru za Rusiju krenule prve količine robe.

Prema početnoj zamisli, sedište zajedničkog trgovinskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << preduzeća bilo bi u Čačku ili Beogradu, a u ovaj projekat za sada su uključene tri čačanske firme, izjavio je zamenik direktora predstavništva Privredne komore Srbije u Moskvi Radojica Sretenović.

Privrednici iz Sankt Peterburga kažu da žele da kupuju kvalitetne i ekološki čiste proizvode iz Srbije i predlažu dugoročnu poslovnu saradnju.

Očekuje se da ideja o osnivanju firme još više bude potvrđena sutra, prilikom posete ruskog ambasadora Aleksandra Konuzina Čačku i selu Zablaće, gde će početi trodnevna manifestacija "Plodovi zapadnog Pomoravlja".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.