Rumunski sindikati najavili proteste

Izvor: S media, 18.Jun.2010, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rumunski sindikati najavili proteste

Posle uvodjenja oštrih mera štednje, koje su pogodile mnoge zaposlene i penzionere, sindikati u Rumuniji zatražili su pomoć od Medjunarodne organizacije rada i najavili da će organizovati proteste protiv vlade.

U apelu Medjunarodnoj organizaciji rada se ističe da država krši prava sindikata i predlaže da se ne kongresu, koji sutra počinje u Vankuveru, usvoji rezolucija u kojoj će vlada u Bukureštu biti pzvana da poštuje prava gradjana.

Vlada desnog centra >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Emila Boka je usvojila mere štenje po kojima se plate u javnom sektoru smanjuju za 25, a penzije 15 odsto. Po mnogima, ta odluka je sporna i već je pokrenut proces pred Ustavnim sudom, pošto navodno nije u skladu sa važećim zakonima.

Sindikalne centrale će, kako najavljuju, pružiti svim svojim članovima pravnu pomoć u slučaju da žele da tuže državu domaćim sudovima ili Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu, javili su danas rumunski mediji.

Nezadovoljni sindikati, takodje, najavljuju da će organizovati proteste posle sezone godišnjih odmora.



Premijer Bok
je objasnio da je vlada bila primorana da povuče ovaj nepopularan potez, pošto se zemlja suočila sa najtežom ekonomskom krizom u poslednjih 60 godina.

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Rumunski sindikati najavili proteste

Izvor: Capital.ba, 18.Jun.2010

BUKUREŠT, Poslije uvođenja oštrih mjera štednje, koje su pogodile mnoge zaposlene i penzionere, sindikati u Rumuniji zatražili su pomoć od Međunarodne organizacije rada i najavili da će organizovati proteste protiv vlade. U apelu Međunarodnoj organizaciji rada se ističe da država krši prava...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.