Rumunija zatvara ambasade u svetu zbog štednje

Izvor: S media, 26.Jun.2009, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rumunija zatvara ambasade u svetu zbog štednje

Ministarstvo spoljnih poslova Rumunije namerava da zatvori 14 diplomatskih misija u inostranstvu, kako bi uštedelo dva miliona dolara godišnje, prenosi danas televizija Realitatea.

Zatvaranje diplomatskih misija posledica je rebalansa budžeta u maju, kojim je budžet rumunskog MIP-a smanjen za 25 odsto, odnosno sa 818,3 miliona leja (204,6 miliona evra) na 602 miliona leja.

Rumunija sada u inostranstvu ima 96 ambasada, 32 generalna konzulata, kao i 12 stalnih misija >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << pri medjunarodnim organizacijama.

Konačnu odluku o zatvaranju diplomatskih misija treba da donesu premijer Emil Bok i predsednik Trajan Basesku, navodi danas list "Gandul".

Ministar spoljnih poslova Kristijan Dijakonesku je nedavno izjavio da zbog nedostatka sredstava, Rumunija nije u situaciji da ispuni planove o otvaranju konzulata u zemljama gde živi veliki broj Rumuna.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.