Rudari obustavili rad: Nisu dobili plate, kolektivni ugovor nije ispoštovan

Izvor: B92, 14.Nov.2019, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rudari obustavili rad: Nisu dobili plate, kolektivni ugovor nije ispoštovan

Travnik -- Zbog nepoštovanja odredbi Kolektivnog ugovora i neisplaćivanja plata u predviđenom roku, rudari Rudnika mrkog uglja "Abid Lolić" kod Travnika obustavili su rad.

Predsednik Samostalnog sindikata radnika rudnika Federacije BiH Sinan Husić je novinarima rekao da su obustave rada počele juče s obzirom na to da dan ranije nije pronađeno rešenje te je potvrdio da je račun rudnika blokiran.

"Osnovna stavka je isplata plata, a trenutno poslodavac nije osigurao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mogućnost da ispoštuje tu odredbu i ne može u predviđenom roku da isplati plate za prethodni mesec. Kolektivni ugovor je u primeni u skladu sa sporazumom koji su sindikati potpisali s Vladom Federacije BiH. Nije se pronašlo rešenje i imamo radnički neposluh koji ima podršku Samostalnog sindikata radnika rudnika Federacije BiH", izjavio je Husić.

Dodao je da će rudari početi da izvršavaju radne zadatke čim budu osigurani uslovi za primenu Kolektivnog ugovora, pišu Nezavisne novine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.