Royal grupa pregovara o Kraljičinoj plaži

Izvor: GdeInvestirati.com, 20.Feb.2015, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Royal grupa pregovara o Kraljičinoj plaži

PODGORICA - Javno preduzeće Morsko dobro iz Budve intenzivno pregovara sa kompanijom Royal grupa iz Ujedinjenih Arapskih Emirata o usklađivanju ugovora o dugoročnom zakupu Kraljičine plaže, koja se nalazi između Opština Bar i Budva, potvrđeno je Dnevnim novinama u ovom preduzeću.

"Na osnovu zaduženja Vlade Crne Gore, naše Javno preduzeće u dužem periodu realizuje aktivnosti vezane za pregovore sa inoinvestitorom Royal grupom o ugovoru o zakupu morskog dobra na >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << lokalitetu Dubovica na granici opština Budva i Bar. Predmet ugovora je dugoročan zakup prostora u zoni morskog dobra, uključujići i plažu Perčin Kraljeva plaža sa zapadna strane Rta Čanj rt Kotrobanja, odnosno morskog dobra uz zemljišni kompleks u zaleđu koji je ovaj investitor kupio od Opština Bar i Budva. U pitanju je dugoročan ugovor koji ce saglasno Zakonu o državnoj imovini biti potpisan nakon što na njega da saglasnost Skupština Crne Gore", kazao je Dnevnim novinama direktor Morskog dobra Rajko Barović.

U poslednje vreme u medijima se spekuliše ko je stvarni investitor koji želi da kupi zemljište na Dubovici. Uvidom u Centralni registar privrednih subjekata Crne Gore vidi se da je kod nas registrovano Društvo sa ograničenom odgovornošću "Queens beach development company" u Podgorici, koje je kćerka firma Royal grupe. Izvršni direkor ovog preduzeća je Janko Škuletić, a prema saznanjima Dnevnih novina predsednik Odbora direktora Royal grupe za ovaj deo Evrope je Salem Al Neyadi.

Kompanija Royal grupa pripada kraljevskoj porodici iz Abu Dabija i oni čekaju da se konačno reši priča oko Kraljičine plaže. Od odluke crnogorskog parlamenta zavisi da li će Royal grupa na prostoru Kraljičina plaža sagraditi ekskluzivni turistički kompleks.

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.