Rosnjeft na crnoj listi: Amerika upozorava da se ne posluje s ruskim džinom

Izvor: B92, 18.Feb.2020, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rosnjeft na crnoj listi: Amerika upozorava da se ne posluje s ruskim džinom

Vašington -- SAD su uvele sankcije trgovinskom odeljenju ruske državne naftne kompanije Rosnjeft zbog pomaganja Venecueli da zaobidje embargo na izvoz nafte.

Administracija američkog predsednika Donalda Trampa uvela je sankcije kompaniji Rosnjeft trejding i njenom predsedniku Didijeu Kasamiru, što je deo diplomatsko-ekonomskog pritiska Vašingtona na socijalističkog predsednika Venecuele Nikolasa Madura da se povuče s vlasti.

Venecuela je prošle godine uspela da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izveze stotine hiljada barela nafte uz pomoć Rosnjeft trejdinga, uprkos sankcijama koje su SAD uvele toj zemlji.

Visoki zvaničnici Trampove administracije upozorili su danas da bi bilo ko u svetu ko posluje s kompanijom Rosnjeft trejding mogao da se nađe na udaru američkih sankcija.

Zvaničnici navode da očekuju da će nova mera isključiti kompaniju Rosnjeft trejding iz globalnog finansijskog sektora.

SAD i više od 50 drugih država tvrde da Madurov reizbor za predsednika 2018. godine nije bio legitiman i za predsednika države priznaju opozicionog lidera Huana Gvaida.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.