Izvor: B92, 20.Feb.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rok za podnošenje finansijskih izveštaja u NBS 29. februar

Beograd -- Sva pravna lica na koja se primenjuje Zakon o računovodstvu i reviziji dužna su da do 29. februara Narodnoj banci Srbije predaju finansijske izveštaje za 2003. godinu. "Protiv pravnih lica koja ne predaju finansijske izveštaje u roku ili to uopšte ne učine, ili predaju nepotpune izveštaje, NBS će pokrenuti prijave za privredni prestup", kazala je viceguverner NBS, Vesna Arsić, u petak na konferenciji za novinare.

Ona je istakla da su u obavezi da predaju finansijske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izveštaje preduzeća i zadruge, banke i druge finansijske organizacije, osiguravajuće kuće, berze i berzanski posrednici i druga pravna lica na koja se primenjuju odredbe Zakona o računovodstu i reviziji. Finansijske izveštaje nisu dužni da predaju budžeti i budžetski korisnici, dodala je Arsićeva.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.