Rodoljub Drašković napustio Srbiju

Izvor: S media, 18.Jul.2011, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rodoljub Drašković napustio Srbiju

Srpski biznismen Rodoljub Drašković, vlasnik koncerna Svislajon Takovo, danas je napustio Srbiju, nezadovoljan uslovima poslovanja, kao i zbog presude Apelacionog suda u Beogradu da Takovo plati dug Komercijalnoj banci od 12 miliona evra.

Prošle nedelje je Drašković isplatio taj dug, iako je Takovo zatražilo reveziju sudske presude.

Takovo uplatilo 12 miliona evra Komercijalnoj banci

- Trenutno sam u Zagrebu, a planiram da se >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << sa porodicom nastanim u nekoj od evropskih zemalja - rekao je Drašković.

Drašković je istakao da će njegove četiri kompanije u Srbiji, u čiju opremu i tehnologuju je investirao oko 600 miliona evra, nastaviti da rade.

Drašković: Platiću sve dugove i odoh iz Srbije

- Sve moje kompanije imaju dobru upravu i moj odlazak iz zemlje neće uticati na njihovo poslovanje - rekao je Drašković i dodao da zbog nepovoljnih uslova za poslovanje u Srbiji njegove kompanije rade sa 30 odsto kapiciteta.

Drašković je vlasnik kompanija i u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Makedoniji i Hrvatskoj, koje će, kako je naglasio, nastaviti da rade kao i do sada.

Dugovi zagorčali eurokrem

- Iskoristiću znanje i energiju koju imam da započnem poslove i u zemlji u kojoj ubuduće budem živeo - kaže Drašković.

Drašković, brat Vuka Draškovića, predsednika Srpskog pokreta obnove, istakao je da nikada nije koristio političke veze za svoj posao.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.