Roboti za rad u industriji

Izvor: S media, 05.Mar.2011, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Roboti za rad u industriji

Inženjeri nemačkog instituta Fraunhofer za industrijske sisteme i tehnološki dizajn pokušvaju da uz podršku Evropske komisije razviju robota koji će zameniti čoveka u industrijskoj proizvodnji.

Taj robot, koji razvija tim sa doktorom Dragoljubom Surdilovićem na čelu, ličiće na čoveka - biće istih razmera, imaće dve ruke, osetljive prste, ali će imati tri oka...

Robot bi mogao da umesto radnika stoji pored proizvodne trake i zavrće šrafove, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << a u radu bi mu pomagala savremena 3D kamera.

U drugom pogonu, gde bi robot, na primer, proveravao kvalitet nanošenja premaza bila bi mu potrebna dva dodatna oka, pri čemu bi svako od njih "gledalo" na svoj deo proizvoda koji proverava, što bi mu omogućilo da ispuni zadatak brže od čoveka.

Robot bi, pritom, mogao da radi 24 sata bez prekida, objavljeno je na sajtu Izvestia.ru.

Tanjug

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Roboti za rad u industriji

Izvor: Capital.ba, 05.Mar.2011

BERLIN, Inženjeri njemačkog instituta Fraunhofer za industrijske sisteme i tehnološki dizajn pokušvaju da uz podršku Evropske komisije razviju robota koji će zamijeniti čovjeka u industrijskoj proizvodnji. Taj robot, koji razvija tim sa doktorom Dragoljubom Surdilovićem na čelu, ličiće na...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.