Izvor: Glas javnosti, 23.Jul.2011, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Robna razmena Srbije i Nemačke 943 miliona evra

BEOGRAD - Vrednost robne razmena Srbije i Nemačke od početka godine do kraja maja dostigla je 943 miliona evra, objavila je delegacija nemačke privrede u Srbiji.

Nemačka je iz Srbije u posmatranih pet meseci uvezla robu u vrednosti 364,67 miliona evra, dok je njen izvoz u Srbiju dostigao 578,33 miliona.

Tako je deficit Srbije u trgovini sa Nemačkom za pet meseci ove godine bio 213,66 miliona evra, pokazuju podaci nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomiju i tehnologiju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << />
Za celu 2010. godinu Srbija je u trgovini sa Nemačkom imala deficit od 558,52 miliona evra.

Iz delegacije nemačke privrede u Srbiji, koja ove godine obeležava deset godina rada, napominju da Srbija beleži sve značajniji izvoz u Nemačku, između ostalog zahvaljujući brojnim nemačkim preduzećima u Srbiji.

Ta preduzeća, kako navode iz delegacije, svoje proizvode iz fabrika širom Srbije izvoze brojnim kupcima i partnerima na nemačkom tržištu.

U delegaciji očekuju da ovogodišnja trgovinska razmena Srbije i Nemačke nadmaši prošlogodišnju od 1,98 milijardi evra, kao i da Nemačka i ubuduće bude najvažniji trgovinski partner Srbije.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.