Rio Tinto nema više ništa u Srbiji; zemlju ne možemo da im oduzmemo

Izvor: B92, 13.Feb.2022, 15:29

"Rio Tinto nema više ništa u Srbiji; zemlju ne možemo da im oduzmemo"

Stavili smo tačku na Rio Tinto, kaže predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

"Stavili smo tačku jasno i nedvosmisleno", napomenula je ona danas, obraćajući se nakon sednice Predsedništva i Glavnog odbora Srpske napredne stranke.

Prema njenim rečima, zemljište koje je kupila ova kompanija biće vraćeno u poljoprivredno zemljište.

"To smo krenuli da radimo, odnosno katastar, jer je to bilo nešto što je posledično išlo iz svih odluka o ukidanju Rio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Tinta, prostornog plana itd. Čula sam onda da je Rio Tinto potpisao ugovor za još neke parcele - to je, koliko razumem, ugovor koji su oni ranije sklopili, pa su ga potpisali, ali Rio Tinto nema više ništa u Republici Srbiji. Ima tu zemlju što su kupili, koju mi ne možemo da im oduzmemo zato što je to privatna zemlja, ali da smo stavili tačku - stavili smo tačku", kazala je Brnabićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.