Rio Tinto nastavlja ulaganja u rudnik u Severnoj Americi

Izvor: B92, 22.Jun.2023, 15:07

Rio Tinto nastavlja ulaganja u rudnik u Severnoj Americi

Rio Tinto namerava da uloži oko 920 miliona dolara u svoje fabrike bakra Kennecott u Juti kao deo plana za povećanje snabdevanja u Severnoj Americi.

Očekuje se da će potražnja za materijalom porasti u narednim godinama zbog globalne energetske tranzicije.

Kompanija je saopštila da će uložiti 498 miliona dolara u razvoj podzemnog rudnika i infrastrukture u oblasti poznatoj kao Nort Rim Skarn, koja će isporučiti oko 250.000 tona dodatnog iskopanog bakra u narednih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 10 godina, piše Bloomberg.

Proizvodnja iz dodatne operacije počeće 2024. godine i povećavaće se tokom dve godine, navodi se u saopštenju kompanije.

"Ulažemo u izgradnju podzemnog rudnika svetske klase u fabrici Kennecott i jačanje naših prerađivačkih kapaciteta kako bismo zadovoljili rastuću potražnju za bakrom u Sjedinjenim Američkim Državama", rekao je u saopštenju Klejton Voker, glavni operativni direktor kompanije Rio Tinto.

Pored novih zaliha, Rio je saopštio da će uložiti 300 miliona dolara u obnovu topionice, uključujući peć, i još 120 miliona dolara za nadogradnju strukture rezervoara za rafineriju fabrike Kennecott i za ažuriranje kruga za flotaciju molibdena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.