Rimini - Verano ne odustaje?

Izvor: S media, 12.Avg.2009, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rimini - Verano ne odustaje?

Konzorcijum "sajam Rimini - Verano Motors" ne odustaje od učešća u privatizaciji Beogradskog sajma, već konstatuje da su pretpostavke neophodne za sklapanje dogovora radikalno i iznenadno izmenjene, saopšteno je danas iz ovog konzorcijuma.

"Stav Konzorcijuma je promenjen nakon što su radikalno i iznenadno izmenjeni ekonomski uslovi ponude. Stoga želimo da preciziramo da naš stav apsolutno ne predstavlja povlačenje", naglašava se u saopštenju.

Na osnovu uvida >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << u dokumentaciju tendera u kome smo učestvovali kao jedini ponuđač, ponuda koju smo izneli i koja se smatra preniskom, zasnovana je na uslovima u procesu

privatizacije koji su bili predviđeni tenderom.

Nakon toga smo, dodaje "Rimini - Verano", pokazali spremnost da počnemo sa pregovorima, što je sprečeno pošto smo informisani o ekonomskim osnovama za početak pregovora koje nisu objektivno utemeljene.

"Ne skrivamo naše razočaranje i verujemo da je takav stav zauzet kao da je postojala želja da se izbegne svaki dalji razgovor, možda iz bojazni da bi moglo da dođe do sklapanja dogovora", navodi se u saopštenju.

Želimo da razjasnimo da bi, u slučaju da su novi uslovi bili jasni od samog početka, pre svega polazne osnove pregovora kojima je utvrđena cena od 40 miliona evra, a što

je objavljeno iznenada i na način koji iziskuje utvrđivanje

zakonitosti, sve strane uštedele vreme i novac.

"Verujemo da ovakav epilog zaista predstavlja izgubljenu priliku za Beogradski sajam. Smatramo, bez lažne skromnosti, da je doprinos Konzorcijuma mogao da bude veoma značajan u stvaranju pretpostavki za dalji razvoj sajamskog kompleksa u

Beogradu, i da bi Sajam na taj način postao prestižni poslovni kompleks, bez premca u regionu jugoistočne Evrope i Balkana", zaključuje konzorcijum.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.