Rimac se otvorio: Porezi su problem, želim druge auto-kompanije

Izvor: B92, 17.Mar.2018, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rimac se otvorio: Porezi su problem, želim druge auto-kompanije

Prvi primerci nove zveri iz Rimac automobila biće isporučeni kupcima 2020. godine, najavio je osnivač te kompanije Mate Rimac.

Rimac je, gostujući na državnoj televiziji komentarisao svoja nova ulaganja i požalio se na prepreke s kojima se susreće pri radu u Hrvatskoj.

Osnivač i većinski vlasnik kompanije na nedavnom sajmu u Ženevi oduševio je sve novim vozilom.

„C-Two je nama važan kao zaseban biznis, a glavni proizvod naše kompanije je baterijski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sistem za druge proizvođače i tu mi pokazujemo šta sve možemo. Ovaj automobil želimo da napravimo u 150 komada i to je značajan posao, s obzirom na to da je proizvedeno osam C_One automobila. Prvi primerci C-Two biće isporučeni kupcima 2020“, kazao je Rimac.

Komentarišući najavljeno ulaganje od 5 miliona evra u fabriku baterija u Kini, kazao je kako u taj posao idu s najvećim proizvođačem baterija u Kini, kompanijom Kamel, prenosi Tportal.

Deo novca osigurava i kineska vlada - Kina je najveće tržište električnih automobila i autobusa, jer se tamošnja vlada opredelila za taj put.

'Pre sedam godina bio sam sam u garaži, a danas nas je 350 u dve kompanije. Imamo ljude iz 25 zemalja, na šta sam posebno ponosan. Od početka nam je bio cilj da se to može postići ovde - da se otvaraju vrhunska radna mesta. Želimo da se širimo, imamo kancelarije u Osijeku i Splitu i tražimo lokacije za novi pogon“, rekao je.

Donedavno Rimac je bio kritičan u smislu podrške hrvatske države u podsticanju investicija. Na pitanje šta očekuje odgovorio je: '

„Želim da pomognem Hrvatskoj da dovedemo druge proizvođače atomobila tu - da skupa guramo fakultete, da guramo državu u pravom smeru. Kad si sam teško je da se boriš. Pitam se šta bi bilo da sam otišao van - možda bi bio deset puta veći, a možda me ne bi bilo', rekao je.

Najveći problemom smatra visoke poreske razrede za plate radnika na kvalitetnim radnim mestima.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rimac: Najveći problem su visoki porezi, želim druge proizvođače vozila u Hrvatskoj

Izvor: AutoBlog, 18.Mar.2018, 02:23

Gost HRT-ovog Dnevnika je bio preduzetnik Mate Rimac, koji je komentarisao svoja nova ulaganja, a požalio se i na prepreke s kojima se susreće pri radu u Hrvatskoj. Osnivač i većinski vlasnik kompanije na nedavnom sajmu u Ženevi oduševio je sve novim vozilom. 'C-Two je nama važan kao zaseban biznis,...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.