Revolt na mrežama zbog cena ski-karata: Pomerena starosna granica za decu

Izvor: B92, 22.Okt.2020, 19:54

Revolt na mrežama zbog cena ski-karata: Pomerena starosna granica za decu

Društvene mreže u komšiluku gore jer su ljubitelji zimskih sportova ogorčeni zbog novog cenovnika karata skijanja na Bjelašnici i Igmanu.

"Svaka čast. U vreme ekonomske krize uzrokovane koronavirusom cene karata u odnosu na prošlu godinu su drastično povećane. Baš sada, kada treba da misle kako da privuku skijaše i druge ljude da što više odlaze na planinu radi zdravlja, oni ih odbijaju sa ovim astronomskim cenama. Pozdrav od četvoročlane porodice skijaša."

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />"Sramno i bezobrazno!!!. Nula infrastrukturnih poboljšanja, nula novih staza, nula novih liftova, ranije prekinuta sezona i na kraju pandemija koja je državu bacila na kolena. Ma sramota."

"Katastrofa. Za troje djece od 12, 12 i 13 godina sezonska bi me izasla 1650 KM. Prošle godine manje od 800. Starosna granica za djecu pomjerena, a za cijene nemam komentar osim KATASTROFA! U ovakvim uslovima samo da se zapitaš da ovo nije kakva skrivena kamera..."

"Ove cijene su neprihvatljive za većinu skijaša. Ove godine bez mojih 7 članova porodice."

Kako piše Al Džazira, ovo su samo neki od javnih komentara na zvaničnim stranicama javnog preduzeća ZOI 84 i Ski-centra Bjelašnica-Igman na Fejsbuku nakon objave novog cenovnika.

Firma koja se stara o stazama i drugim sadržajima Bjelašnice i Igmana ove sedmice je objavila predsezonske i sezonske cene karata za ljubitelje skijanja koji su nakon te objave bili, jednom rečju, ogorčeni.

Očekivali su društvenu odgovornost javnog preduzeća kako bi omogućili roditeljima odvođenje dece na skijanje i sticanje imuniteta. Ali su upravo deca na udaru novog cenovnika.

Dete samo do 12 godina

"Cena sezonske karte za decu u pretprodaji je lane bila 250 KM (približno 127 evra), a ove godine je 400 KM (204 evra, poskupljenje 60 posto). Cena sezonske karte sa noćnim skijanjem za odrasle je lane u pretprodaji bila 500 KM (255 evra), a ove godine 700 KM (357 evra, poskupljenje 40 posto)", navode iz Inicijative za Bjelašnicu koja je, kako navode njeni članovi, dobrovoljna grupa ljubitelja skijanja, i ističu kako su "prvenstveno kažnjena deca" i to obrazlažu kroz primere, kao i kroz činjenicu da je starosna granica za decu spuštena sa 15 na nepunih 12 godina. Dodaju i da je utrostručena cena noćnog skijanja sa 50 na 150 maraka (25 na 76 evra).

Pri objavi novog cenovnika, iz ZOI 84 su naveli kako je "Uprava KJP ZOI 84 nastojala da prilikom izrade novog cenovnika maksimalno izađe u susret korisnicima usluga vodeći računa o ekonomskom aspektu u celoj BiH, kao i u regionu".

"S tim u vezi, cene ski-pasa su u predsezoni i postsezoni snižene, dok su u sezoni ostale na prošlogodišnjm nivou", naveli su.

Na upit Al Džazire da objasne način i razloge formiranja cena, iz marketinškog odeljenja ZOI su odgovorili: "Kao što ste mogli pročitati iz dopisa koji smo vam dostavili uz Cenovnike, cene karata su ostale iste u poređenju sa prošlogodišnjim (dnevne, dvodnevne, višednevne karte, karte za noćno skijanje) upravo zbog činjenice da je pandemija uticala na ekonomiju, a ostale sa neznatnim povećanjem."

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.