Revizor prekršajno goni ministre

Izvor: Blic, 15.Feb.2010, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Revizor prekršajno goni ministre

U toku ove nedelje podnećemo prekršajne prijave protiv svih kršenja zakona i drugih propisa koje smo otkrili tokom revizije budžeta za 2008. godinu, izjavio je za „Blic“ Radoslav Sretenović, predsednik Državne revizorske institucije.

Sretenović je i juče, iako je bio neradan dan, sa saradnicima radio na tim prijavama koje, inače, obuhvataju rad ne samo aktuelne Cvetkovićeve već i prethodne vlade dr Vojislava Koštunice.

- O detaljima za sada ne želim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da govorim, sve ću reći kad prijave budu podnete nadležnim sudovima - dodao je Sretenović.

On je krajem prošle godine za naš list izjavio da će podneti „više od 20 prekršajnih prijava" protiv 18 institucija čiji je rad obuhvaćen revizijom, ali da prijave neće podnositi samo protiv tri: Uprave carine, Ministarstva infrastrukture i Poreske uprave. Sretenović za sada ne želi da govori ni o tome da li je napisao, takođe najavljene, krivične prijave zbog kršenja niza zakona.

Prema nekim izvorima, prijave će biti podnete protiv ministara Tomice Milosavljevića, Saše Dragina, Nebojše Bradića, Gorana Bogdanovića, Slobodana Milosavljevića, kao i bivšeg ministra trgovine Predraga Bubala. Sretenović to juče nije ni potvrdio ni demantovao.

Revizija poslovanja urađena je, osim pomenutih, i za Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja, Ministarstvo spoljnih poslova, Ministarstvo rada i socijalne politike, Ministarstvo prosvete, Ministarstvo finansija, Ministarstvo odbrane, Ministarstvo za nauku, Upravu za zajedničke poslove republičkih organa, Republičku direkciju za imovinu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prijave u četvrtak

Izvor: Večernje novosti, 14.Feb.2010, 21:15

Radoslav Sretenović, predsednik Državne revizorske institucije, o kontroli trošenja para i problemima revizora: O imenima ću govoriti vrlo konkretno. Početkom marta nova revizija

Nastavak na Večernje novosti...

Imena državnih lopova u četvrtak

Izvor: TimockeVesti.net, 15.Feb.2010

Predsednik Državne revizorske institucije (DRI) Radoslav Sretenović izjavio je da će najverovatnije u četvrtak predati prijave kada će i govoriti o imenima svih onih protiv kojih su one i podnete.....Procitajte ceo tekst na izvornoj stranici . Opširnije..

Nastavak na TimockeVesti.net...

O imenima prekršioca u četvrtak

Izvor: S media, 15.Feb.2010

Predsednik Državne revizorske institucije (DRI) Radoslav Sretenović izjavio je da će najverovatnije u četvrtak predati prijave kada će i govoriti o imenima svih onih protiv kojih su one i podnete. ..On je odbio da potvrdi navode medije da će prekšajne prijave biti podnete protiv šestorice bivših...

Nastavak na S media...

O imenima u četvrtak

Izvor: Capital.ba, 15.Feb.2010

BEOGRAD, Prekršajne prijave zbog nepravilnosti u trošenju novca iz budžeta Srbije za 2008. godinu biće predate u četvrtak, 18. februara, a nakon čega će biti poznata i imena onih protiv kojih su podnesene, kaže predsjednik Državne revizorske institucije (DRI) Radoslav Sretenović.Sretenović...

Nastavak na Capital.ba...

Revizor prekršajno goni ministre

Izvor: S media, 15.Feb.2010

U toku ove nedelje podnećemo prekršajne prijave protiv svih kršenja zakona i drugih propisa koje smo otkrili tokom revizije budžeta za 2008. godinu, izjavio je za „Blic“ Radoslav Sretenović, predsednik Državne revizorske institucije. ..Sretenović je i juče sa saradnicima radio na tim prijavama...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.