Restrikcije struje i do 10 sati dnevno: Postaćemo neuspela država

Izvor: B92, 24.Maj.2023, 10:46

Restrikcije struje i do 10 sati dnevno: "Postaćemo neuspela država"

Generalni sekretar vladajuće stranke Afrički nacionalni kongres (ANC) Fikile Mbalula je izjavio da bi Južnoafrička Republika mogla da postane "neuspela država".

Južnoafrička Republika bi mogla da postane "neuspela država", ali još nije stigla do te tačke, izjavio je Fikile Mbalula.

On je to rekao u trenutku kada se Južna Afrika suočava sa restrikcijama struje koje umeju da potraju i do 10 sati dnevno.

"To je napravilo haos u našoj zemlji. Ukoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se određeni problemi ne budu rešili, postaćemo neuspela država", rekao je Mbalula za BBC.

Nestanak struje pogoršao je ekonomsku krizu u Južnoj Africi, a zemlja se takođe bori i sa visokim nivoom korupcije, što je sve narušilo poverenje u vladu ANC-a, navodi britanski javni servis.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.