
Izvor: Capital.ba, 22.Maj.2020, 14:27
Rešić: Rad ugostitelja i dalje ograničen
BANJALUKA – Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić rekla je danas da nema odluke republičkih organa o otvaranju noćnih klubova u Srpskoj. Tokom skupštinske rasprave o potvrđivanju akata koje je donio predsjednik Republike Srpske za vrijeme vanrednog stanja i donošenje odluke o prestanku važenja uredbi sa zakonskom snagom, Rešićeva je rekla da je odluka Republičkog štaba za vanredne situacije da ugostiteljski objekti moraju sačekati pisanu instrukciju da >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << bi promijenili radno vrijeme u bilo kom smislu. “Moraju se poštovati i svi dosadašnji zaključci o okupljanju i o obavezi nošenja zaštitnih maski”, istakla je Rešićeva. Kada je riječ o lokalnim štabovima koji su potencijalno donosili drugačije mjere od Republičkog štaba za vanredne situacije, Rešićeva je napomenula da su svi bili dužni da primjenjuju minimalno odluke Republičkog štaba, a mogli su biti rigorozniji u određenim stvarima. “Ako je tu bilo određenih propusta, to će se analizitari kada sve ovo prođe, a prema našim saznanjima nije ih bilo”, rekla je Rešićeva. Poslanik PDP-a Draško Stanivuković rekao je u Narodnoj skupštini da se u javnosti pojavila informacija da su neki lokalni štabovi donijeli odluku o radu noćnih klubova. Srna Чланак Rešić: Rad ugostitelja i dalje ograničen се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.
Rešić: Nema odluke republičkih organa o otvaranju noćnih klubova
Izvor: Nezavisne Novine, 22.Maj.2020
BANJALUKA - Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić rekla je danas da nema odluke republičkih organa o otvaranju noćnih klubova u Srpskoj.
Kafane i restorani u Srpskoj mogu da rade do 23h
Izvor: Capital.ba, 22.Maj.2020
BANJALUKA – Ugostiteljski objekti za ishranu i piće do 8. juna mogu da rade od šest do 23 časa, odlučio je Republički štab za vanredne situacije. Republički štab za vanredne situacije donio je danas zaključak o regulisanju radnog vremena ugostiteljskih objekata. U Zaključku se precizira...