Rekord: Potpisano 18 sporazuma. Vučić: Ovo ima istorijski značaj VIDEO

Izvor: B92, 18.Okt.2023, 11:29

Rekord: Potpisano 18 sporazuma. Vučić: Ovo ima istorijski značaj VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da je u Kini potpisan rekordan broj sporazuma o saradnji sa tom zemljom.

Kazao je da je potpisano čak 18 sporazuma i da je reč o dokumentima koji predviđaju stratešku saradnju.

"Ono što smo postigli u Kini ima istorijski značaj. Potpisano je 18 sporazuma, to je rekordan broj, ali najvažniji je strateški značaj i karakter tih sporazuma koji će se videti u godinama i decenijama pred nama", kazao je.

Rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je da prednjačimo u celoj Evropi po izgradnji infarastrukture, proporcionalno veličini naše zemlje.

Moramo da napredujemo i da se osavremenjavamo, izjavio je dodavši da moramo da osnažimo i našu namensku industriju jer "postoji glad za tim proizvodima".

"Imamo veoma dobre proizvode, naše mine, punjenja i granate su veoma tražene", rekao je Vučić i dodao:

"Azija i Afrika su naša budućnost, uz razume se dalji nastavak evropskog puta. Naša sadašnjost je da pokušamo da sačuvamo mir u svetu opšte histerije. Svi hrle, podižu uloge do krajnjeg nivoa, odakle više nema povratka. Ako hoćete da ratujete, svi morate da znate da je cena za to previsoka. Još jedno žarište, u Gazi, nas vode u šire, regionalne, svetske sukobe. Nadam se da svet to može da izbegne. Guramo da nam zemlja ekonomski brže raste i gledamo da pronalazimo izvore rasta svuda u svetu".

Takođe se ponovo dotakao teme energenata, obavestivši da je danas nafta na 91,6 dolara i da treba da preduzmemo mere kako ne bismo povećavali cene naftnih derivata.

Prethodno je učestvovao na prvoj sesiji Foruma za međunarodnu saradnju na visokom nivou, na temu "Povezanost u otvorenoj globalnoj ekonomiji" i izjavio da inicijativa Pojas i put nastoji da podstakne bližu saradnju između država i naroda kroz zajedničke napore usmerene na rešavanje globalnih izazova i napredak celog čovečanstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VUČIĆ PORUČIO IZ PEKINGA: Kao da su svi poludeli, svi hrle, podižu uloge do krajnjeg nivoa (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Okt.2023

Predsednik Srbije o važnim postignutim dogovorima u Kini...Predsednik Srbije boravi sa delegacijom u Pekingu, gde je potpisano više važnih sporazuma. Vučić je rekao da je potpisano 18 sporazuma, i da se priprema još. On se tim povodom obratio medijima...- To je rekordan broj saglasnosti i dogovora...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.