Rekonstruisano 11 železničkih stanica

Izvor: B92, 08.Dec.2019, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekonstruisano 11 železničkih stanica

Beograd -- "Infrastrukture Železnice Srbije" su saopštile da je završena rekonstrukcija 11 železničkih stanica na "Barskoj pruzi", između Resnika kod Beograda i Valjeva.

Popravljene su fasade i krovovi staničnih zgrada, promenjena je stolarija, uređene su prostorije, stanični platoi i zelenilo, popravljene su ili zamenjene instalacije, postavljena stanična oprema i uklonjeni su ruinirani objekti, nabraja se u saopštenju.

Taj posao je obavljen uz saradnju društveno-odgovornih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kompanija koje su besplatnim radom podržale uređenje železničkih stanica.

Kompanija "Raj Švelen" je rekonstruisala stanicu Bela Reka, "AŽD" Barajevo, "Progres" stanice Stepojevac i Lajkovac, "Sloga" Vreoce i Lazarevac, "Signaling stanicu" Veliki Borak, kompanija "Milenijum" stajalište Barajevo Centar i stanicu Slovac, Institut "Mihajlo Pupin" stanicu Divci, a "Galeb" stanicu Valjevo.

Uređenje železničkih stanica je počelo 2018. godine na modernizovanim prugama i najznačajnijim železničkim pravcima. Samo ove i prošle godine ukupno će se rekonstruisati više od 100 staničnih objekata što košta 300 miliona dinara, saopšteno je.

Pruga Beograd-Valjevo je modernizovana 2017. godine što je plaćeno iz ruskog kredita. Tom prugom vozovi sada idu brzinom do 100 kilometara na sat.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.