Izvor: B92, 28.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Regionalni centar za zapošljavanje

Beograd -- Javne službe za zapošljavanje zemalja regiona održale skup u Beogradu, na kojem je najavljeno osnivanje regionalnog centra.

Na skupu, koji je održan 26. i 27. februara u Beogradu, stručnjaci za zapošljavanje postigli su dogovor o osnivanju centra koji bi im pomogao u međusobnoj razmeni informacija i iskustava neophodnih za unapređenje poslovanja.

Usaglašen je i predlog Smernica o radu Centra jugoistočne Evrope za razmenu iskustava između javnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << službi za zapošljavanje, a predloženo je da prvi predsedavajući Centru bude Srbija.

Regionalni centar će, kako je dogovoreno, biti osnovan krajem aprila, a osim veb prezentacije, dva puta godišnje će izdavati statistički informator sa aktuelnim podacima o kretanjima na tržištu rada u regionu jugoistočne Evrope.

Kako se navodi, skupu su prisustvovali eksperti iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Rumunije, Slovenije, Turske i Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.