Regionalna saradnja ključ razvoja ženskog preduzetništva

Izvor: RTS, 11.Jul.2017, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Regionalna saradnja ključ razvoja ženskog preduzetništva

Umrežavanje preduzetnica na svim nivoima i regionalna saradnja od velikog je značaja za razvoj ženskog preduzetništva, smatraju članice udruženja poslovnih žena "Nadežda Petrović" iz Čačka, koje su započele saradnju sa koleginicama iz Trebinja i Mostara.
Proizvodi čačanskih preduzetnica odavno su prisutni na svetskom tržištu. Ipak, smatraju da su za bolju vidljivost poslovanja od izuzetnog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << značaja kontakti i saradnja sa damama koje uspešno vode svoja preduzeća u susednim državama. Njihovo mišljenje dele i članice udruženja žena iz Trebinja.

"Jedan od naših predloga svakako će biti i osnivanje godišnjaka, za početak godišnjaka regionalnog koji će promovisati žensko preduzetništvo", navodi Ljiljana Čičković iz Udruženja poslovnih žena Republike Srpske.
Iako su osnova razvoja industrije Trebinja proizvodnja električne energije i prerađivačke delatnosti, u tom gradu ističu da su razmena iskustava podsticaj da se i u Republici Srpskoj žene što uspešnije uključe u biznis.
"Žensko preduzetništvo je jedan rezervoar potencijala koji treba iskoristiti. Stvarno, udruženje iz Čačka je jedna relevantna tačka na koju se možemo osloniti u saradnji i nadam se da ćemo u obostranom interesu sarađivati", ističe Veselin Savić, direktor područne Privredne komore Trebinje.
Značajna su i iskustva privrednika iz Mostara koji u Čačku uspešno vodi fabriku za preradu krompira.
"Jedan interesantan grad koji daje velike mogućnosti i ja mislim da i moj grad Mostar može vratiti onu ljubav koju ste vi meni dali da bude obostrano", kaže Tomislav Bajević iz "Čipsare Čačak"
I sa poslovnim ženama iz Mostara razgovaralo se o prekograničnoj saradnji i zajedničkom nastupu na tržištu.
"To je oblast prehrambene proizvodnje, oblast tekstila, u turizmu i naravno u oblasti obrazovanja gde udruženje poslovnih žena imaju velike aktivnosti", naglašava Gorana Tanasković iz Udruženja poslovnih žena Čačak.
Preduzetnice Čačka, Trebinja i Mostara najavljuju nastavak saradnje i nove susrete na oktobarskim danima čačanske privrede.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.